Íme egy egyszerű teszt, amivel megállapíthatod, hogy melyik agyféltekédet használod ebben a pillanatban!

A dolog érdekessége, hogy azok, akik az óra járásával megegyező irányba (jobbról balra) látják forogni elsőre a hölgyeményt, azok többségében a jobb agyféltekéjüket használják. Míg elsőre az ellenkező forgási irányt látók inkább a bal agyféltekéjüket.

Érdekes tanulmány látott napvilágot ezzel kapcsolatban: az emberek közel 80%(!) balról jobbra látja forogni a hölgyet, és nem is képes másképpen látni. Ez azt jelenti, hogy a többség nem használja ugyanolyan mértékben a jobb agyféltekéjét, mint a balt.

Konzekvenciaként vonható le ezek után, hogy nem véletlen, hogy ilyen stresszes világban élünk. Ugyanis az agyféltekék megfelelően kiegyensúlyozott használata esetén a jobb agyfélteke béke-, harmónia- és egységérzete erősebben lehetne jelen az életünkben. Így annyi stresszt sem kellene megélnünk nap mint nap. De amíg a bal a domináns, addig erre kevés az esély. Mint ahogy arra is, hogy ki tudd aknázni a jobb agyfélteke kreativitását.

Szóval neked merre forog?


Ha pedig nagyon érdekel, hogy hogyan tudod a másik irányba forogva látni a képet, nézd meg ezt a képet. Ha sokáig nézed a bal vagy jobb felét, a középső kép is felveszi annak a forgásnak az irányát. Azon se lepődj meg, ha az egyik oldat nézve az ellenkező oldali is úgy tűnik abba az irányba forog. Ha áthelyezed a tekinteted, azonnal fogod látni: már megint jól átvert az agyad! 🙂

optical-illusion-gif-girl-left-right

Tetszett? Mi a véleményed róla?