Ezt a levelet egy 4 napos realisztikus fotó rajzolás tanfolyam után kaptam egy nagyon kedves résztvevőtől. Sokat tudok regélni arról, hogy mit kapsz valójában a rajzon túl ezzel a tanfolyammal, de úgy gondolom még fontosabb, hogy azok akik elvégzik a tanfolyamot ők mit mondanak, mit kaptak. Módosítás nélkül teszem közzé, Barbara utolsó napi önarcképével.

2012.11.26. 20:38 keltezéssel, Bauer Barbara írta:
Szia Laci!
Bauer Barbara vagyok, férjemmel, Pállal végeztem vasárnap a tanfolyamon Noéminál. Ígértem, hogy leírom, mit gondolok.
Mi úgy indultunk neki, hogy elsősorban nem rajzolni akarunk, hanem valami többet, magunkból.
Azt reméltük, hogy oka van annak, hogy négy nap alatt meg lehet tanulni rajzolni. Mi erre az okra voltunk
kíváncsiak, mert úgy gondoltuk, hogy a “magyarázatot” életünk más területén is alkalmazhatjuk.
Nos, amit kaptunk azt úgy nevezném: látásmód. Egy új, szélesebb, érzékenyebb látásmód.
Azt gondolom, másként fogunk nekiugrani egy problémának, másképp nézünk rá az élet dolgaira. Több személyiségfejlesztő (ha lehet így mondani) kurzuson, tréningen voltam már résztvevő.
Az agykontrollal tudatosságot kaptam, a Hellinger terápiával oldást, a sok-sok spirituális könyv elolvasása az intuícióim meghallásához segített hozzá. A jobb agyféltekés rajzolás az érzékelésemet, és a megoldó képességemet nyitotta/tágította ki. Az eszköztárát. Nem csak a rajzolás terén. Elsősorban nem ott, ugyanis én nem rajzolok, nem is érdekel. Feladatokról beszélek, a holnapról, tervekről, problémákról. Nyilván, ha kreatív jellegű a feladat, akkor konkrétan a rajzolás a plusz és amit kaptunk, még intenzívebben érvényesül, de azt gondolom, amikor arról van szó, hogy össze kell raknom egy projektet, ott is másként állok majd neki a feladat megoldásának. A férjem is hasonló érzésekről, tapasztalatokról számol be… Annak is örülök, hogy együtt vettünk részt a “tanfolyamon”.
Hosszú lett, bocs. Nehéz megfogalmazni, és nagyon friss az élmény. Fel vagyunk dobva a férjemmel, tele vagyunk energiával, bár a négy nap nagyon fárasztó volt.
Köszönjük!!!!!
Üdv
Barbara.