Íme egy zseniális kis program amellyel te is készíthetsz karikatúrát fényképedből a közösségi oldalad profilképének, vagy alkalmasint mosolyt csalhatsz barátaid arcára!

A program rendkívül egyszerűen kezelhető, ingyenesen letölthető az alapfunkciókat tartalmazó verziója.

Cartoonist igazán nem bővelkedik funkciókban – mindössze annyit tudunk tenni, hogy a bal egérgomb nyomvatartása mellett torzíthatjuk a fotót. De ha ügyes vagy, és rendelkezel egy kis fantáziával, akkkor ígyis zseniálisat alkothatsz. A torzítás mértékét a „warp radius” elnevezésű tolókával növelhetjük vagy csökkenthetjük. Értelemszerűen minél magasabb ez az érték, annál jobban „elmaszatoljuk” a fotót, érdemes tehát valahol a közepe táján hagyni ezt a beállítást.  Persze ha csak úgy hirtelen nekiesünk és össze-vissza torzítgatjuk a fotót, attól még nem kapunk karikatúrát. Álljon hát itt néhány jó tanács, hogy mitől is lesz valójában karikatúra a képből.

A karikatúra portrék legfontosabb jellemzője, hogy az illető arcának hangsúlyos vonásait túlozzák el.Ha tehát  valakinek erőteljes, nagy orra van, akkor a karikatúráján kétszer akkora orra lesz. Ha valaki mosolygós alkat, akkor a karikatúráján óriási fültől-fülig mosoly lesz látható. Anem jellegzetes vonásokat hagyd úgy ahogy vannak.  Ezek az alapmódszerek a hagyományos karikatúrarajzolóktól származnak, de a szoftveres megoldásban sincsen ez másképp.

A szoftver használata végtelenül egyszerű: csak válasszuk ki és töltsük be a fotót (Open), majd állítsuk a warp radius-t középtájra, és kísérletezzünk. Ha nem tetszik az eredmény, csak nyomjuk meg az undo-t (hetedik ikon felül, vagy CTRL+Z), sőt ha nagyon elrontunk valamit, akkor rezetelhetjük (CTRL+R) is a fotót bármikor. Kicsit emeljük ki a jellegzetes vonásokat (az ajkak, a mosoly és a fülek „eltúlozása” legtöbb esetben beválik), és máris készen vagyunk. Menteni jpg, tiff, bmp vagy gif formátumokban tudjuk a művet. A szoftver ingyenes.

Itt a link a letöltéshez: Cartoonist

Jó szórakozást hozzá!