Jobb agyféltekés rajzolás módszer

Ha ezotériára és misztikumra vágysz, szerintem nem ez lesz az, amit keresel.

Rengeteg (már elnézést) hülyeséget lehet olvasni az interneten a módszerrel kapcsolatban. Köszönhetően a marketingben alaposan kiművelt, 2-3 napos tanfolyamot végzett önjelölt, NEM hivatásos és képzetlen oktatóknak .

Szeretnék eloszlatni egy nagy tévhitet:

Nem kell bekapcsolni a jobb agyféltekédet. Működik.

Tudom, hogy mindenhol azt olvasod, hogy ezzel a módszerrel majd be lesz kapcsolva, mi több a TV2 Napló Extrában Azurák Csaba is így vezetett fel minket – a tudtunk nélkül persze.

De ez nem igaz. Ha el tudod engedni azt a vágyadat, hogy be legyen kapcsolva a jobb agyféltekéd – ami egyébként is működik, ha csak nem volt sztrókod – akkor érdemes tovább olvasnod.

A rajzolás nem csak a jobb agyfélteke feladata!

A valóság az, hogy mind a két agyféltekédhez kapcsolódó működési mód (B-mód, J-mód) fontos szerepet kap akkor, amikor alkotsz.

Ha csak az egyik is hiányzik a képből, akkor már nem fog jól menni. És ez vonatkozik a bal agyféltekéhez köthető B-módra is!

Ha az alkotási folyamatban nincs jelen, akkor nem fog menni!

A gyakorlatok összetett hatása azt a célt szolgálja, hogy növelje önbizalmadat a döntéshozatalok és problémamegoldás során.

A kreatív, gondolkodó emberi agy potenciális ereje végtelennek tűnik. A módszer segít abban, hogy tisztában legyél ezzel az erővel.”
(Betty Edwards)

Alapozó 4 napos

Akkor miért hívják JOBB AGYFÉLTEKÉS rajzolásnak?

Nos, amikor Betty Edwards megalkotta a módszert, a tudomány akkori állása szerint a jobb agyféltekéhez sorolták a rajzolás képességét! Ezért ez lett a márkaneve, és így került be a köztudatba. És így is marad.

DE! Elnevezéstől függetlenül – a módszer határozottan hatékonyan működik!

És olyan eredményeket produkálnak vele a résztvevők a programjainkon, ami nem lehet a véletlen műve.

Mert ha bekapcsolni nem is tudjuk a jobb agyféltekédet (tudod: mert már működik!) attól még meg tudunk tanítani koncentrálni és irányítani a figyelmedet. Akár olyan szinten is, amivel mást fogsz látni amikor ránézel arra, amit le akarsz rajzolni.

Hipnózis, handabanda, woodoo és ezotéria nélkül is!

 

Eredeti 5 napos

Akkor mi történik a tanfolyamon?

Megtanulod egyszerre használni mind a két agyféltekéhez köthető üzemmódot, a figyelmed koncentrációján és irányításán keresztül.

Magyarul, olyan technikákkal ismerkedsz meg, amik segítik a rajzképesség látványos fejlődését, továbbá segítenek belesimulni az alkotás állapotába és folyamatába.

És nem: nem nyúlunk az agyadhoz, és nem kapcsolunk be rajta semmit!

„Nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új látásmódot tanítunk, melynek áldásos hatását életed más területein is tapasztalhatod.

Segít abban, hogy elszakadj korábbi megrögzött sémáidtól és új megoldások felé tekints
(Betty Edwards)

Tudomány (B-mód) vs. Misztikum (J-mód)

Dr. Roger Wolcott Sperry Nobel-díjas agykutató felfedezései nyomán kijelenthetjük, hogy a két agyféltekéd két különböző működési módon keresztül dolgozza fel az információt. Egymástól teljesen eltérő módon vagy képes észlelni a világot a B és J módban. Ezzel a mai napig nem vitatkozik senki, ezt tudjuk és be is bizonyosodott, hogy így van.

Ez a kétféle érzékelés nagy szerepet játszik nem csak az alkotás folyamatában, de a hétköznapi életünkben is. A programok hatására szinte mindenki beszámol a következőkről: Magabiztosság, kiegyensúlyozottság, céltudat, a probléma megoldó képesség és figyelemkoncentráció javulása. Javul a hangulat és a közérzet, hétköznapokra is kiterjedő örömérzet és boldogság, kreativitás.

 

Ennek lehet az is az oka, hogy egyszerűen csak örül az ember a sikernek, ami feltölti…

 

2in12in1 azaz KETTEN EGY ÁRÁÉRT!

Minden Májusi programra a központ szervezésében, helyek korlátozott számban, az oldalak alján válaszd a 2in1 csomagot!

Regisztrálj még ma!

De lehet valami más is a dologban…

Dr. Jill Bolte Taylor agykutató TED-es előadását láthatod ebben a videóban, akinek személyesen volt lehetősége megtapasztalni a tisztán J-módot. Ugyanis egy teniszlabda nagyságú vérrög (sztrók) gyakorlatilag lenullázta a bal agyféltekéjét.

Nem szeretném lelőni a poént, de annyit azért elárulok: kísértetiesen sok hasonló dolgot élt meg állapotában, mint amiről tanfolyami résztvevők is beszámolnak. (Persze sztrók nélkül 🙂 )

http://youtu.be/6hYV9Gpiiq0