A rajzolás alapvető képességed Neked is mint minden embernek.

Így születtél ezzel a képességgel. Ez egy ősi képességünk, ha nem hiszed, gondolj csak a barlangrajzokra: az emberi faj hamarabb tudott rajzolni mint írni, olvasni, beszélni, vagy számolni.

A probléma mindössze az, hogy ez a képességed nem működik készségszinten. Gondot okoz, hogy bármikor örömmel és magadban bízva leülj alkotni? Egy apró mentális átkapcsolással ezt átformálhatod, és utána örömmel és ügyesen tudod csinálni!

De ahhoz első lépésben nem a kézügyességedet kell fejlesztened és nem konkrétan a rajzolást kell megtanulnod, hanem sokkal inkább alaposan megfigyelni és érzékelni. Ha ez fejlődik, hozza magával a rajz az eredményeket is.

Hogy a rajz is jobban menjen először, a koncentrációs képességedet kell növelned, és a látásmódodat megváltoztatnod!

Ha megtanulod koncentrálni a figyelmedet vagy alaposan megfigyelni a dolgokat, az nemcsak a rajztudásodra lesz hatással. Az élet arról fog szólni számodra, amire tudsz figyelni és koncentrálni. Ezért érdemes gyakorolni a figyelem koncentrációját.

Ehhez zseniális eszköz a rajz, mint tevékenység. Mert  a rajzolás alapvetően jobb agyféltekésebb tevékenység ugyanúgy, mint a játékosság, és játszva könnyen tanul az ember. A rajz és a játékosság összekapcsolódva rendkívüli eredményeket fog produkálni számodra.

Gondolj csak bele: Több legyet ütsz egy csapásra:)