Ezt az “élménybeszámolót” egy résztvevőnk küldte a jobb agyféltekés rajztanfolyam után.
Meg kellett állapítsuk, jó kis írói vénával rendelkezik a hölgy!
Olyannyira jónak találtuk, hogy megosztjuk Veled is!
Íme:

“Kezembe veszem a ceruzát. Várom mi lesz.

Tényleg egyszer csak megindul, és tanult művészeket meghazudtoló módon pár nap múlva olyat rittyentek ide, hogy lemászik a papírról?! Nee, ezt nekem senki ne mondja! – felesel a bal agyféltekém, de már ideje sincs tovább kételkedni.

Azt veszem észre, hogy húzom a ceruzát a papíron. Körvonalak, kontúrok. Elég szánalmas. Törnek föl a gyerekkori emlékek, visszamegyek majdnem kisiskolás koromig, és hallom a múltbéli hangot: „Nézd meg jobban! Ez nem hasonlít egy emberre.” Hogy lesz ebből csoda?! –  felesel megint a bal agyféltekém.

Persze, hogy felesel, hiszen eddig általában bal agyféltekés rajzolással alkottam, ami nem más, mint szimbolikus alakok rajzolása emlékezetből és azok megnevezése. Ezeket a rajzainkat felnőtt korunkban is UGYANÚGY rajzoljuk, mint óvodásként, mert ez rögzült az agyban. Aztán újabb feladatot kapok. És egyre többet.

Aztán azt veszem észre, hogy kifolyik az idő a kezem közül.

Jobb agyféltekés érzékelésBal agyféltekém „nyűgössé” válik. Mi történik??? Megtörténik az úgynevezett mentális átkapcsolás. Bővebben kifejtve a szokásos verbális, analitikus bal agyféltekém által irányított állapotról átváltok a térbeli, nonverbális állapotra. Eleinte persze viszonylag „rövid időt” töltök ebben a jobb agyféltekés módban (mivel a bal agyfélteke kontrollja működik), de a gyakorlatok és gyakorlások éppen erre fókuszálnak: megtapasztalni a jobb agyféltekés működésre való átváltást.

Észlelem a formákat, és lerajzolom őket.

Gyönyörű összhangja az agyi működésnek, és ilyenkor bizonyítottan a jobb agyféltekém munkálkodik. A módszer folyamatát tekintve ez azt jelenti, hogy olyan sajátos tudatállapotot érek el, ahol a jobb agyfélteke irányít, mert egyébként hétköznapi agyműködés esetén a bal agyfélteke a domináns. Az átváltást a bal agyféltekés működésről a jobb agyféltekés működésre különféle gyakorlatokkal és gyakorlásokkal éri el a módszer.

Tehát a mentális átkapcsolás: ezen tapasztalatok (érzésbeli különbségek, amik a két agyfélteke működtetéséből fakad), után mindenki képes érzékelni és előidézni magában ezt az állapotot. Az állapotot (működést), amiben képes rajzolni.

Egy idő után eltűnik minden kétely.

Elcsendesül minden, és alkotok. ÉN alkotok és a jobbik felem. Utolsó nap. Megszületett a csoda, és ezt Én köszönhetem Magamnak.”

Köszönjük, kedves Dóri!

Ha már végeztél nálunk tanfolyamot, és van kedved megírni az élményeidet, csak bátran!